Harley-Davidson Checkpoint Eastbelgium
FR NL DE EN

About us

In Januari 2001 hebben een aantal vrienden en tevens Harley rijders in Oost-België samen een vriendengroep gevormd. Het doel van deze vriendengroep was, om gezellig samen op de Harley roerritten te rijden, over de Harley's te praten, en een aantal van de koude winteravonden samen in een gezellig kroegje door te brengen.

Op 1 januari 2003 heeft deze vriendengroep zich getransformeerd tot een officiële club met de naam "Harley-Davidson Checkpoint Eastbelgium VoG" Dit is een vereniging zonder winstoogmerk.

De club organiseert ieder jaar een aantal vaste evenementen zoals: een winterparty, de Eastbelgium Harley day, een barbecue voor vrienden en familie, een kerst diner en een aantal georganiseerde toerritten waaronder enkele met overnachting. Één keer per maand komen de leden bij elkaar voor een vergadering.

De eerder genoemde "Eastbelgium Harley day" wordt, sinds 2004, iedere eerste zondag van juni georganiseerd. Dit evenement trekt ieder jaar ca. 3500 bezoekers naar de stad Eupen.

Het doel van HDC East-Belgium is het samenbrengen van de locale Harley rijders, het organiseren van toerritten en feesten, en een vriendschap op te bouwen met andere motorrijders.

Iedere Harley rijder is welkom, wij maken geen onderscheid in leeftijd, ras of geslacht.